Kızlık Zarı Nedir?

Kızlık zarı(hymen), vajen girişi itibariyle konum olarak 1.5 cm olarak içeridedir. İçeride bulunan deliğin şekli, yapısı kızlık zarının tiplendirilmesinde kullanılmaktadır. Kızlık zarı yapısı, değişiklik gösterebilir. Lokal anestezi altında dikim yapılabilir veya onarım operasyonu gerçekleştirilebilir.

KIZLIK ZARI TİPLERİ

1- Halka şeklinde (halka şeklinde himen): Kızlık zarlarının genel olarak görülen ve yüzde olarak 80’lik bir kısımda zar tipi böyledir. En sık gözlemlenen tiptir. 2- Bölmeli şeklinde(Septalı hymen): Zarın ortasındaki açıklık ikiye ayrılmıştır. Cinsel birleşmede buradaki delik tek parça haline gelerek kopar ve kanama olur. 3- Delikli şeklinde: Zar üzerinde oldukça çok sayıda delikler vardır. Cinsel ilişki imkansız bir hale gelebilir. Son derece nadir görülen bir durumdur. 4- Doğum yapmış şeklinde: Doğum yapan kişilerde kızlık zarındaki parçalar tamamen koparak resimdeki hale gelir. Kalan kısımlara ise hymen parçaları adı verilir.

KIZLIK ZARI DİKİMİ

1- Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi Yöntemleri Etkileri kalıcı olan bir yöntemdir. En bilinen uygulama türü Flep yöntemidir. Son zamanlarda Flep yöntemi ile lazer teknolojisi birleştirilmiş, ortaya daha hızlı ve daha iyi sonuçlar veren yepyeni bir yöntem çıkmıştır. Lazer ve Flep yöntemi, ülkemizde ve dünyada en çok uygulanan ve yaygın olan yöntemlerdendir. Flep yöntemi mikrocerrahi ile yapılır. Yöntemde lazer teknolojisi kullanılması, dikiş atılmasına gerek kalmamasını sağlar. Kızlık zarı dikimi Flep yöntemi, birçok kişinin memnun kaldığı bir yöntemdir. Uygulama, kadın doğum uzmanları ve uzman jinekologlar tarafından yapılır. Yöntemde kullanılan Flep, bir tr doku kaydırma işlemidir. Vajina duvarının arka kısmından alınan dokular, kızlık zarının bulunduğu yere dikilir bir anlamda yeni bir kızlık zarı oluşturulur. 2- Geçici Kızlık Zarı Dikimi Nasıl ve Ne Zaman Yapılır? Evlilik ya da cinsel birleşmeden 2-3 gün öncesinde yaptırılır. Geçici kızlık zarı tamiri, öncesinden kalan yırtık zar dokusunun birleştirilmesi işlemidir. Vajina duvarının devamı olan zar dokuları birleştirilir ve dikilir. Zar dikimi için özel ameliyat iplikleri kullanılır. Operasyondan bir ya da iki gün sonra iplikler vücut tarafından emilir. Uygulama sırasında genellikle lokal anestezi kullanılır. Ameliyat korkusu olanlara genel anestezi uygulanır. Geçici kızlık zarı dikimi işleminden sonra kişi günlük yaşantısına dönebilir. Operasyondan sonra 2-3 gün içerisinde cinsel birleşme yaşanmalıdır. Aksi takdirde yeniden yırtık oluşabilir. Uygulama süresi 5-10 dakikadır. Uygulamadan sonra uzman jinekolog tarafından ağrı kesiciler ve antibiyotikler verilir. 3- Flep Yöntemi ile Kızlık Zarı Dikimi İşlemi Kızlık zarı onarımında ve dikiminde uygulanan en etkili yöntemlerden bir tanesidir. Flep yöntemi ile kızlık zarı dikimi, kalıcı kızlık zarı dikimi yöntemi altında yapılır. Kızlık zarı vajinanın dış dudaklarının 1-1,5 cm gerisinde bulunur. Mukozal yapıya sahip bir dokudur. Kılcal damarlarla kaplı bulunan bu doku yırtıldığından kanama meydana gelir. Kızlık zarının yapısına göre kanama miktarı değişkenlik gösterir. Bazı durumlarda kızlık zarında bulunan kılcal damarlar zayıftır ve yırtılma gerçekleştiğinde kanama miktarı yok denecek kadar az olur. Flep yöntemi ile kalıcı bir şekilde kızlık zarı dikimi gerçekleştirilebilir. Flep yönteminde yırtığın boyutlarının ve ne zaman oluştuğunun bir önemi yoktur. Doğum ve kürtaj durumlarından sonra bile yapılabilir. Yöntemde ayrıca ne kadar cinsel birleşme yaşandığının bir önemi yoktur.
Hemen Konuş
Merhaba,,Size Nasıl yardımcı Olabiliriz?